Азаров кинув усі бюджетні гроші на зміцнення енергетичної незалежності

01 лютого 11:40

Прем'єр зізнався, що скоротив фінансування "всього" і віддав ці кошти на такі цілі, як зміцнення енергетичної незалежності України.

 

Україна докладає "неймовірних, колосальних" зусиль для забезпечення енергетичної незалежності. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з активом Національного союзу журналістів у п'ятницю, 1 лютого.

"Відірвали від усього і направляємо кошти на ці цілі.
І ви знаєте, чому", - зізнався прем'єр.

Для більшої наочності Азаров навів приклад: "Останній рахунок, який нам пред'явив "Газпром" на $7 млрд - це приблизно три місяці виплат пенсій всім нашим пенсіонерам".

Раніше міністр енергетики Едуард Ставицький заявляв, що видобуток альтернативних видів палива, у тому числі сланцевого газу, а також реалізація програми енергозбереження, дозволить Україні вже до 2020 року домогтися повної енергетичної незалежності.

Як відомо, Україна зараз реалізує проекти з видобутку сланцевого газу, а також з будівництва під Одесою терміналу з прийому зрідженого газу (LNG).

Крім того, нагадаємо, під егідою зміцнення енергетичної незалежності українська влада раніше переплатила $330 млн за покупку двох бурових установок для видобутку газу на шельфі Чорного моря, відомих як "вишки Бойка".

!zn

Читайте також:

Відмова від імпорту російського газу обійдеться в $207 млрд

Україна могла б економити на газі 6 млрд євро

Міжнародне енергетичне агентство рекомендує Україні зосередитися на енергоефективності

Україна стане незалежною від російського газу до 2020 року, - Мінекології