Азаров дав настанову Соркіну на "нелегкій посаді" голови НБУ

11 сiчня 17:11

Представляючи нового голову членам керівництва Нацбанку, Азаров дав настанову Соркіну і не забув похвалити заслуги Арбузова на цій посаді. Соркін теж подякував своєму попереднику, а Арбузов у відповідь схвально відгукнувся про свого наступника.

 

Прем'єр-міністр Микола Азаров чекає від нового глави Національного банку України (НБУ) Ігоря Соркіна сприяння економічному зростанню, ефективної взаємодії з урядом і інформаційної активності.

Такі побажання прем'єр висловив під час представлення Соркіна колективу центрального офісу центрального банку на посаді голови Нацбанку у п'ятницю, 11 січня.

"Щоб економіка розвивалася", - сказав він Соркіну.

"Щоб наші люди були впевнені у правильності і вивіреності тієї політики, що проводиться Нацбанком і урядом, щоб не було спекуляцій", - зазначив Азаров важливість реалізації програми інформування населення про дії влади.

"Ваші напутні слова будуть освітлювати мені шлях на цій нелегкій посаді", - у відповідь пообіцяв прем'єру Соркін.

Глава уряду підкреслив, що песимістичні прогнози низки експертів щодо курсу гривні в період після виборів у Верховну Раду не реалізувалися. "Підняти персонально тих так званих експертів, які пророкували (девальвацію - ред.), і сказати, що таким експертам ціна п'ять копійок у базарний день", - заявив прем'єр.

Щодо роботи на посаді глави НБУ Сергія Арбузова глава уряду відзначив, що завдяки його зусиллям українська економіка подолала найскладніший період виходу з кризи: саме такі результати дозволили йому обійняти посаду першого віце-прем'єр-міністра.

"Велика його заслуга - це те, що ми з вами без особливих потрясінь виходили з найскладнішої стадії кризи", - сказав Азаров.

Перший віце-прем'єр, який брав участь у представленні, відзначив професіоналізм Ігоря Соркіна. "Біля керма (Нацбанку - ред.) - спеціаліст", - сказав Арбузов. При цьому він підкреслив необґрунтованість більшості звинувачень, що пролунали у п'ятницю в парламенті під час затвердження Соркіна на посаді голови НБУ.

Арбузов попросив нового керівника Нацбанку продовжити розпочаті ініціативи, а також побажав мудрості й терпіння. "Уряд і Нацбанк повинні, насамперед, думати про наших громадян", - додав він.

У свою чергу, Соркін заявив, що сприймає покладену на нього відповідальність близько до серця. "Для мене висока посада – це перш за все відповідальність", - сказав він.

Соркін пообіцяв продовжити новації, реалізація яких почалася в останні роки, а також нагадав членам правління НБУ, що центральний банк зобов'язаний забезпечити прогнозованість курсу гривні.

"Ви (звернення до Арбузова - ред.) підняли Нацбанк на певну висоту, поставили високий темп", - охарактеризував Соркін діяльність свого колишнього шефа. При цьому він повідомив, що за ініціативою Арбузова готується до друку книга "Ініціативи 2012", в якій представлена позиція керівництва НБУ щодо змін, що відбулися.

При цьому голова НБУ підтвердив заявлені ним у парламенті основні напрямки роботи Нацбанку: виховання у громадян довіри до гривні, робота щодо зниження ставок за кредитами, залучення банківської системи у загальнонаціональні проекти, сприяння розвитку безготівкових платежів та поглиблення співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями. !zn

Читайте також:

У Нацбанку вважають свою валютну політику правильною

Азаров порадив пити валеріанку всім, кого хвилює курс долара

Новий голова Нацбанку займеться вихованням довіри до гривні в населення