Австрійці продають в Україні великий банк

20 грудня 15:09

Іноземний капітал іде з банківської системи України. Австрійська Erste Group розлучається зі своїм дочірнім банком і має намір зосередиться на обслуговуванні клієнтів у Центральній та Східній Європі - країнах-учасницях Євросоюзу.

 

Erste Group продає дочірній банк в Україні «Ерсте Банк» (Київ) власнику «Фідобанка» Олександру Адаричу.

«20 грудня 2012 року Erste Group підписала договір з власниками ПАТ «Фідобанк», групою компаній, підконтрольних Олександру Адаричу, про продаж свого українського дочірнього банку АТ «Ерсте Банк». Вартість угоди склала близько 83 мільйонів доларів (63 мільйони євро)», - йдеться в прес-релізі «Ерсте Банку».

Згідно з повідомленням, операція може бути завершена протягом шести місяців.

Як наголошується у повідомленні, рішення про продаж українського дочірнього банку було ухвалено у зв'язку з концентрацією бізнесу Erste Group на обслуговуванні клієнтів у Центральній та Східній Європі - країнах-учасницях Євросоюзу.

На даному етапі «Ерсте Банк» буде працювати під діючим брендом, проте в майбутньому планується зміна бренду та злиття бізнесу з «Фідобанком», йдеться у повідомленні.

В даний час у стані продажу знаходиться також «Кредитпромбанк» (Київ); на нього претендують «Альфа Банк» та «Дельта Банк».

«Ерсте Банк» (раніше банк «Престиж») зареєстрований в 2006 році. Найбільшим акціонером банку є EGB Ceps Holding GmbH - 99,9999%.

Згідно з даними Національного банку України, за розміром загальних активів на 1 липня 2012 року банк займав 22-ге місце (9,840 млрд грн гривень) серед 176-ти діючих банків. !zn

Читайте також:

Одному з банків НБУ вже заборонив залучати депозити

Fitch зазначив стійкість українських банків до «негативних шоків», але нагадав про ризик девальвації

Зарплати міліції буде видавати банк сина Януковича