Артем Щербань очолить «Укрнафту»

19 сiчня 12:31

«Укрнафту» очолить Артем Щербань. Він став основною несподіванкою у новому складі правління компанії, сформованому навесні 2011 року.

 

Народний депутат від Партії регіонів Артем Щербань буде призначений головою правління ВАТ «Укрнафта», повідомляють джерела ZN.UA. Раніше він займав посаду заступника голови правління та фінансового директора компанії.

Відповідне рішення має бути ухвалене на зборах акціонерів. В даний час компанію очолює бельгієць Пітер Ванхеке.На своїй попередній посаді Артем Щербань контролював всі фінансові потоки «Укрнафти». Несподіванка його призначення у квітні 2011 року на цю посаду полягала насамперед у тому, що А.Щербаня важко віднести до якоїсь із двох груп акціонерів компанії, якими є НАК «Нафтогаз України», що володіє 50%+1 акцією (по суті Міненерговугілля на чолі з Юрієм Бойком) і група «Приват» (більше 42% акцій).Щербань-молодший - син екс-губернатора Донецької області Володимира Щербаня - найяскравіший представник вугільного краю, хоча капітал він «сколотив» не у вугільному або металургійному, а в нафтовому бізнесі. Заснувавши у 90-х компанію «Гефест», А.Щербань вивів її в абсолютні лідери ринку Донецької області, поступово поглинувши мережі «Паралель» і «Донбаснафтопродукт».Акціонери «Гефеста» і найбільший з них в особі родини Щербанів продали свої пакети структурам СКМ Ріната Ахметова у 2005-2006 роках.У 2007 році А.Щербань пройшов до парламенту за списком Партії регіонів.

Читайте також: «Укрнафта» заявляє, що не планує міняти керівництво