Аргентина націоналізувала контрольний пакет іспанської нафтової компанії YPF

05 травня 08:41

Аргентина завершила процес націоналізації нафтовидобувної компанії YPF. Суперечне рішення про експропріацію вже загострило відносини Аргентини з Іспанією і Євросоюзом.

 

Президент Аргентини Крістіна Фернандес де Кіршнер підписала закон про націоналізацію нафтовидобувної компанії YPF, повідомляє Associated Press. Про те, що 51% активів, що раніше перебували у власності іспанської Repsol, переходить під контроль держави, вона заявила під час телевізійного звернення до нації.

Кіршнер також назвала ім'я нового генерального директора націоналізованої компанії. Ним став колишній виконавчий директор нафтовидобувного гіганта Shlumberger Мігель Галучіо.

Нагадаємо, 17 квітня 2012 року уряд Аргентини повідомив про свої плани націоналізувати 51% акцій нафтовидобувної компанії Yacimientos Petroliferos Fiscales (YPF). З 1999 року компанія є дочірнім підприємством іспанської Repsol. Пакет необхідних документів вже схвалений парламентом країни. Згідно з планом, отримана частка буде розділена між федеральним урядом і урядами нафтовидобувних регіонів.

Рішення про експропріацію у Repsol контрольного пакету акцій YPF різко загострило відносини Аргентини з Іспанією і Євросоюзом.

Читайте також:

Посольство Великобританії в Аргентині закидали камінням і коктейлями Молотова

Крістіна Кіршнер виходить із тіні чоловіків...

Аргентинський сенат схвалив націоналізацію іспанської нафтової компанії