Антимонопольний комітет у 2013 році проведе 1 тис. перевірок

02 сiчня 09:55

Тільки за 9 місяців 2012 року Антимонопольний комітет наклав штрафів на 700 млн грн. Втім, компанії часто оскаржують рішення відомства в судах, і великі штрафи не сплачують.

 

Антимонопольний комітет України має намір в 2013 році провести 1075 перевірок суб'єктів господарювання та органів влади на предмет дотримання конкурентного законодавства, сказано на сайті відомства.

Згідно з планами АМКУ, загальна кількість розслідувань може скласти не менше 600 справ, а кількість виданих рекомендацій щодо припинення порушень - 1 010. Крім того, комітет має намір розглянути 730 заяв про концентрацію суб'єктів господарювання та 65 заяв про узгоджені дії учасників різних ринків.

У повідомленні АМК також сказано, що протягом 2013 року фахівці відомства мають намір розглянути 2 100 проектів нормативних актів у сфері конкуренції та видати 2800 пропозицій щодо розвитку конкуренції на ринках.

Нагадаємо, що обсяг штрафів, накладених АМК на суб'єктів підприємництва - порушників конкуренційного законодавства, за 9 місяців 2012 року складе 686,8 млн грн.

Крім того, фахівці відомства провели більше 500 розслідувань на різних ринках і почали розслідування за новими напрямами, а саме: масштабне дослідження діяльності торговельних мереж, ринків риби і морепродуктів, відносин у сфері обороту товарів медичного призначення.

А в останній тиждень грудня АМКУ оштрафував більше 20 компаній в цілому на 1,4 млн грн за несвоєчасне подання корпоративної інформації, затребуваної комітетом. !zn

Читайте також:

АМКУ вимагає з 10 січня знизити ціни на бензин

Антимонопольний комітет перевірить обґрунтованість цін на квитки у потягах Hyundai

Виробників ліків зобов’язали не підвищувати ціни в період епідемії грипу