Аналітики Credit Suisse прогнозують падіння цін на нафту до 50 доларів

14 червня 10:30

Аналітики бачать аналогію між поточною ситуацією та 2008 роком, коли ціни на нафту спочатку зросли до 150 доларів, а потім обвалилися до 30.

 

Ціни на нафту марки Brent можуть впасти в поточному році до 50 доларів за барель у разі загострення боргової кризи в єврозоні. З таким прогнозом виступили аналітики швейцарського банку Credit Suisse, пише газета The Daily Telegraph.

В Credit Suisse порівнюють поточну ситуацію в зоні євро з 2008 роком і відзначають, що світовий ринок стає все більш нестабільним. Фахівці банку вважають, що всі можливі несприятливі сценарії розвитку подій в Європі можуть початися з ймовірного краху єврозони влітку поточного року.

Незважаючи на негативні прогнози Credit Suisse, вартість бареля Brent 13 червня зросла більш ніж на долар і перевищила 98 доларів. Наступного дня ціна дещо знизилася - приблизно до 97 доларів за барель.

Вартість ф'ючерсів на нафту марки WTI 14 червня знаходяться в районі восьмимісячних мінімумів. Контракти з постачанням у липні подешевшали на 15 центів до 82,47 долара. Інвестори очікують, що на засіданні ОПЕК 14 червня країни, що входять в союз експортерів, можуть змінити квоти на видобуток нафти. !zn

Читайте також:

Ціни на бензин за рік зросли майже на третину. Багато в чому - завдяки «Лівелі»


Ціни на бензин в Україні прив'язали до світових цін на нафту


Іранський час - 120 за барель

Ціни на нафту будуть вищими 100 доларів за барель весь 2012 рік