АМКУ зацікавився підвищенням цін на цукерки

19 грудня 11:06

Антимонопольний комітет проводить дослідження на ринку карамелі через скарги громадян на підвищення цін на цю продукцію і закликає кондитерів дотримуватися вимог економічної конкуренції.

 

Голова Антимонопольного комітету України (АМКУ) Василь Цушко провів робочу нараду з представниками Асоціації «Укркондпром». Сторони розглянули найбільш проблемні та гострі питання кондитерського ринку, і можливі шляхи їхнього вирішення.

Як повідомили у прес-службі АМКУ, сьогодні Комітет проводить дослідження на ринку карамелі у зв'язку з надходженням звернень громадян щодо підвищення цін на цю продукцію. Зокрема, фахівці АМКУ збирають і аналізують інформацію, яку Комітет запросив у найбільших виробників карамелі, з метою вивчення ситуації на ринку.

Також в АМКУ додали, що зараз на розгляді в органах Комітету перебуває низка справ, порушених за ознаками поширення на ринку кондитерських виробів інформації, що вводить в оману.

«Антимонопольний комітет, як ніхто інший, зацікавлений, щоб ринок, де є значна конкуренція, працював як годинник. Наша мета - не накладення штрафів, мета Комітету - розвиток і захист конкуренції», - цитує прес-служба АМКУ слова Цушка.

Так, глава АМКУ запропонував кондитерам виробити загальні правила професійної роботи на ринку, які вже застосовуються «в низці галузей». !zn

Читайте також:

Україна вважає, що Казахстан веде «торгову війну» проти української карамелі

Росія закриває свій ринок від української карамелі