АМКУ починає розслідування причин підвищення цін на ряд товарів медичного призначення

20 серпня 23:12

Антимонопольний комітет України (АМКУ) почав розслідування обставин підвищення цін на низку товарів медичного призначення, і вже приблизно через місяць можуть бути оголошені попередні результати.

 

Про це ZN.UA повідомив перший заступник голови АМКУ Юрій Кравченко.

За його словами, за наявними даними можна говорити про наявність ознак домінування однієї групи на ринку презервативів із часткою ринку більше 35%.

«Зараз ми перевіряємо цю інформацію. Якщо у процесі дослідження підтвердиться таке становище на ринку та факти зловживання ним, порушника чекають штрафні санкції», - заявив А. Кравченко. Він нагадав, що законодавство дозволяє АМКУ накладати штрафи за подібні дії до 10% річного обороту.

Також заступник голови Антимонопольного відомства підкреслив, що АМКУ дуже б допомогли звернення підприємців, які допоможуть довести факти порушення.

Як повідомлялося раніше, вже після скасування постанови № 785 за дорученням керівництва Кабміну АМКУ під керівництвом Василя Цушка провів нараду з представниками аптечних мереж, і заявив про початок розслідування у зв'язку з можливj. змовою постачальників і торговців.

Детальніше чітатйте в статті Юрія Бутусова "Контрацепція совісті" у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна».