АМКУ дозволив об'єднати морські порти в одне підприємство

30 квiтня 17:01

Будуть реорганізовані 18 морських торгових портів, які увійдуть у підприємство, що створюється шляхом виділення з них стратегічних об'єктів портової інфраструктури та іншого майна.

 

Антимонопольний комітет України (АМКУ) дав дозвіл на створення Адміністрації морських портів України, повідомила прес-служба комітету.

"Надано дозвіл Адміністрації морських портів України, яку буде створено на виконання закону "Про морські порти України", на придбання контролю над частками суб'єктів господарювання - державними підприємствами морського транспорту - шляхом виділення їхніх активів у вигляді цілісних майнових комплексів - стратегічних об'єктів портової інфраструктури, іншого майна, прав та обов'язків щодо них", - йдеться у прес-релізі.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України розпорядженням №133-р від 4 березня 2013 року схвалив створення Адміністрації морських портів. Згідно з документом, будуть реорганізовані 18 морських торгових портів, які увійдуть у підприємство, що створюється шляхом виділення з них стратегічних об'єктів портової інфраструктури та іншого майна. Крім того, адміністрації будуть підпорядковані державне підприємство "Дельта-Лоцман" та судноплавна компанія "Керченська поромна переправа".

Виконуючим обов'язки начальника Адміністрації морських портів буде призначений начальник Одеського морського торговельного порту Юрій Васьков, а саму адміністрацію планується сформувати до червня 2013 року.

На баланс Адміністрації морських портів перейде стратегічне майно: акваторії, гідротехнічні споруди, інфраструктура загального доступу, причальні стінки та інше. Майно залишається повністю у державній власності.

Президент України Віктор Янукович у червні 2012 року підписав закон "Про морські порти", який ухвалений Верховною Радою 17 травня того ж року і дозволяє оренду або концесію портових причалів до 49 років. !zn

Читайте також:

Парламентська більшість дозволила оренду морських причалів на 49 років

Мінінфраструктури пропонує передавати порти в концесію для їхнього розвитку та залучення інвесторів