АМКУ дозволив компанії Фірташа купити "Інтер"

15 лютого 14:55

GDF Media Limited отримала офіційне схвалення з боку Аннтимонопольного комітету на купівлю медіагрупи Валерія Хорошковського.

 

Антимонопольний комітет України дав дозвіл компанії GDF Media Limited, що належить бізнесменові Дмитру Фірташу, на покупку акцій Inter Media Group Limited (куди входить телеканал "Інтер").

Рішення забезпечує покупцеві перевищення 50% голосів у вищому органі управління компанії, йдеться в повідомленні АМКУ.

Таким чином, після схвалення угоди Антимонопольним комітетом, до GDF Media Ltd повинен перейти остаточний контроль над медіагрупою.

- Телеканал "Інтер" отримав нове керівництво

Нагадаємо, 1 лютого стало відомо, що GDF Media Limited, що належить бізнесменові Дмитру Фірташу, придбала Inter Media Group у K.H. Media Limited, що належить екс-першому віце-прем'єрові Валерію Хорошковському. "В умовах, що склалися, я не маю можливості забезпечувати розвиток групи, і саме ці обставини стали моєю головною мотивацією щодо продажу", - пояснив тоді екс-власник.

Пізніше, 7 лютого стало відомо, що новими акціонерами Inter Media Group Limited, яка об'єднує телеканал "Інтер" і до десятка інших каналів, стануть компанії, що належать бізнесменові Фірташу і главі адміністрації президента України Сергію Льовочкіну.

Остаточний контроль над медіагрупою перейде до компанії GDF Media після відповідного дозволу Антимонопольного комітету України.

У медіагрупу Inter Mediа Group Ltd. входять телеканали "Інтер", "Інтер", НТН, К1, К2, "Ентер", "Ентер Фільм", "Мега", "MTV Україна", а також інші компанії в сфері продакшн і маркетингу.

Телеканал "Інтер" входить до трійки найбільш популярних телеканалів України (з часткою 14-16% за даними останніх місяців). Його чистий дохід у 2011 році зріс на 30,9% - до 744,77 млн грн, практично повернувшись до рівня докризового 2008 року. Чистий збиток скоротився на 29,5% - до 137,63 млн грн. Перше півріччя 2012 року телеканал завершив з чистим доходом 446,84 млн грн і чистим збитком 95,34 млн грн. !zn