Американський та британський бізнес не знайшов до чого причепитися у Митному кодексі

01 вересня 14:00

Бізнес із американською та британською «пропискою» в Україні загалом схвалює внесені в Митний кодекс зміни. Разом з тим, зазначають у посольствах цих країн, вини дадуть видимий ефект тільки лише тоді, коли українські митники не будуть його порушувати і належно виконувати.

 

Хоча ще зарано оцінювати реальний вплив нового Митного кодексу (почав діяти з1 червня ц.р.), проте західні інвестори загалом схвально реагують на зміни у ньому. Проте - позитивний ефект буде лише тоді, коли буде виконуватиметься, передусім, українськими митниками.

Про це в коментарях ZN.UA наголосили в посольствах США та Великої Британії в Україні.

«Від підприємців ми чуємо загалом схвальну реакцію на зміни у Митному кодексі за умови, що вони належним чином впроваджуватимуться на рівні конкретних службовців Митної служби», - констатували в посольстві Сполучених Штатів.

Американські дипломати зауважують, що процес визначення митної вартості товарів, передбачений в новій «митній конституції» України, базується на основі «найкращої міжнародної практики і рекомендацій Світової митної організації, СОТ та інших міжнародних структур».

«Якщо це належним чином виконуватиметься, то може відбутися справжній поступ. Але, щоб позитивні зміни відчули і підприємці, і споживачі, новий Кодекс потрібно справді правильно застосовувати», - наголосили в американському дипломатичному представництві.

Западные инвесторы не хотят вести бизнес в Украине

«Виходячи з тих частих відкритих зустрічей [ДМСУ] з підприємницькими колами та із зустрічей з нашим посольством, можна казати, що Держмитслужба дотримується поставленої мети покращити діалог. [Керівники митниці] доступні для змістовного спілкування із діловими колами і зосереджуються на вирішенні проблем у конкретних справах, а також на розробці системного підходу до питань митної справи», - запевнили в посольстві США в Україні.

Як розповіли ZN.UA також у посольстві Великої Британії, після вступу в дію оновленої редакції Митного кодексу британські дипломати не отримували скарг від підприємців щодо визначення митної вартості українською митницею.

«Посольство має гарні робочі стосунки з Митною службою України», - уточнили в дипмісії.

Нагадаємо, що в коментарях ZN.UA в квітні поточного року посол США в Україні Д. Теффт зазначав, що «навіть коли процес розмитнення (товарів в Україні – ред.) «успішний», він далекий від ідеального». Дипломат вказував, зокрема, на складнощі з визначенням митної вартості, «довільну переоцінку товарів (з боку українських митників - ред.) для збільшення сум заборгованості з митних зборів» і т.д/

Більше читатйте у статты Василя Пасочника "Кабмін копає для держбюджету імпортну яму?" у свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна". !zn

Читайте также:

Kniga zhalob i predlozhenii

Американская торговая палата в Украине заявляет об ограничении конкуренции на фармрынкеАмериканский бизнес в Украине просит у Азарова защиты от давления налоговых органов

У компаний в сфере здравоохранения наибольшие проблемы в Украине, - посол ФРГ

Украинскую таможню обвинили в предвзятости: не рады китайцам и их товарам