Акімова квапить Раду з ухваленням пенсійної реформи

10 червня 13:47

Перший заступник глави АП Ірина Акімова висловила надію, що закон про пенсійну реформу буде прийнято парламентом найближчим часом.

 

За її словами пенсійна реформа необхідна через надмірне навантаження на фінансову систему у країні: "Вона важлива для України тому, що 17% ВВП, які йдуть на виплати пенсій - це одне з найбільш високих навантажень у світі, яке загрожує значними проблемами і для бізнесу, адже саме він повинен буде оплачувати разом зі своїми працівниками пенсійні внески, і небезпечно для стійкості фінансової системи у майбутньому", - заявила чиновниця.

За її словами, Україна і так затягнула з прийняттям реформи, "тому що багато країн зараз вирішують питання про підвищення пенсійного віку з 65 до 67"

Таке тривале обговорення питань пенсійної реформи пов'язане з наміром "зняти напругу в суспільстві" перед неминучістю перспективи підвищення пенсійного віку, повідомила заступник голови АП.

М.Акімова також підкреслила, що питання реалізації реформи проходили обговорення з представниками МВФ, у результаті чого "було знайдено порозуміння".

2 дні тому голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що в парламенті поки немає необхідної кількості голосів для включення до порядку денного проекту закону про пенсійну реформу.

Нагадаємо, що у Верховній Раді 1 червня було зареєстровано допрацьований законопроект «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи». Урядовий законопроект містить всі ті самі вкрай непопулярні норми, що і відхилений парламентом проект: підвищення пенсійного віку для жінок до 60 років, збільшення трудового стажу тощо.