Ахметов за рік заробив 4,5 млрд доларів і обійшов у списку багатіїв всіх росіян

02 листопада 14:57

Ахметов виявився єдиним українцем, який увійшов до списку з 200 найбагатших людей світу. За даними Bloomberg, він виявився багатшим всіх мільярдерів-росіян.

 

Український бізнесмен Ринат Ахметов зайняв 38-е місце серед найбагатших людей планети зі статками 18,9 млрд доларів. За даними рейтингу Bloomberg, за останній рік статки Ахметова виросло на 31,5% або на 4,5 млрд доларів.
Ахметов випереджає в списку Bloomberg всіх росіян, найбагатший з яких - Алішер Усманов - опинився на 40-му рядку зі статком у 18 млрд доларів.
На першому місці рейтингу Bloomberg знаходиться мексиканський бізнесмен Карлос Слім, який володіє статком у 77,5 мільярда доларів. На другій сходинці - засновник Microsoft Білл Гейтс (64,4 млрд доларів), на третьому місці - засновник іспанської групи Inditex Амансіо Ортега (53,6 млрд доларів). Далі йдуть американський інвестор Уоррен Баффет (48,4 млрд доларів) і засновник IKEA Інгвар Кампрад (41,8 млрд доларів).
Як зазначає Лента.Ру, статки підприємців підраховувалися на дату 5 жовтня. Це пояснює той факт, що Віктор Вексельберг виявився тільки на 43 сходинці зі статками у 16,8 млрд доларів. Раніше Bloomberg повідомляв, що власник «Ренови» обійде Усманова після продажу своєї частки в ТНК-ВР «Роснефти». Коли операція завершиться, статки Вексельберга, за інформацією американського агентства, виростуть до 18 млрд. доларів. !zn
Читайте також