Ахметов вирішив переписати особисто на себе найдорожчу квартиру у Великобританії

30 квiтня 17:56

СКМ, що належить Ахметову, перевела апартаменти у престижному Лондонському комплексі One Hyde Park, про придбання яких стало відомо рік тому, в особисту власність свого власника. Всі витрати на переоформлення Ахметов сплатив із власних коштів.

 

Компанія СКМ перевела об'єкт нерухомості у комплексі One Hyde Park (Лондон) у власність свого 100% акціонера Ріната Ахметова. Про це йдеться у повідомленні СКМ у вівторок, 30 квітня.

"Р.Ахметов прийняв рішення перевести апартаменти з власності компанії СКМ в особисту власність", - сказано в тексті повідомлення.

- Рінат Ахметов купив найдорожчу квартиру у Великобританії

У квітні 2012 року стало відомо, що громадянин України придбав триповерховий пентхаус на 80 квартир у престижному лондонському комплексі One Hyde Park з видом на Гайд-парк. Сума угоди називалася в межах 136 фунтів стерлінгів або близько $ 220 млн), що зробило престижні апартаменти найдорожчою нерухомістю не тільки Лондона, але і Великобританії. Пізніше газета Financial Times повідомила, що власником виявився тоді ще народний депутат Рінат Ахметов. Втім, у СКМ тоді заявили, що придбана нерухомість є "портфельною інвестицією" компанії.

У сьогоднішньому повідомленні СКМ кажуть, "всі витрати з переоформлення та утримання цих апартаментів пан Ахметов сплатив із власних коштів".

Компанія СКМ - професійний інвестор, керівна компанія найбільшої фінансово-промислової групи України. 100% акцій належить найбагатшій людині України Рінату Ахметову. У групу, зокрема, входять гірничо-металургійний холдинг "Метінвест" і енергохолдинг ДТЕК, банк ПУМБ і "Ренесанс-Капітал", страхові компанії "АСКА" і "АСКА-Життя", телекомунікаційна група Vega, Медіа група "Україна" і видавничий холдинг "Сегодня Мультимедіа".

У числі активів також "ЕСТА Холдинг (нерухомість), "Український ритейл" (роздрібна торгівля), UMG (видобуток глин), "Паралель" (оператор ринку нафтопродуктів), HarvEast (сільське господарство), Український аптечний холдинг, машинобудівний холдинг "Гірські машини", транспортний холдинг "Портінвест" тощо. !zn

Читайте також:

Рінат Ахметов купив найдорожчу квартиру у Великобританії

Українець купив рекордно дорогу нерухомість у Лондоні