Ахметов оголосив свою власність суверенною і відмовився платити податки в ОРДЛО

02 березня 11:55

У групі Ахметова називають окуповані райони Донбасу терміном НКТ і не хочуть там реєструватися.

 

Група донецького бізнесмена Рината Ахметова "СКМ" вважає неприйнятною вимогу платити податки на тимчасово неконтрольованої території Донецької і Луганської областей (НКТ).

"Ми вважаємо приватну власність суверенною, а вимогу про перереєстрацію своїх підприємств та сплату податків самопроголошеним "ДНР" і "ЛНР" - неприйнятною", - йдеться в заяві "СКМ".

Як наголошується в заяві, група СКМ завжди працювала і продовжує працювати виключно в рамках українського законодавства, в тому числі - підприємства на НКТ.

"І жоден тиск не змусить нас змінити юрисдикцію своїх активів", - додали в групі Ахметова.

За даними "СКМ", підприємства групи, що працюють на НКТ, з початку конфлікту в Донбасі, перерахували до держбюджету України 10 млрд грн.

Раніше лідер терористичного угрупування "ДНР" Олександр Захарченко заявив, що "зовнішнє управління" введено майже на 40 підприємствах ОРДО з українською юрисдикцією.

СБУ опублікувала запис перехопленої розмови ватажка терористичної угруповання "ДНР" Олександра Захарченка з громадянином Росії, в якому обговорюється подальша доля захоплених підприємств. Розмова доводить, що більшість активів російські куратори планують передати Сергію Курченко, який втік на Росію.