Агентство Fitch пригрозило знизити прогноз за рейтингом США

21 червня 06:12

Рейтингове агентство Fitch у вівторок, 21 червня, заявило, що помістить кредитний рейтинг США на перегляд у бік зниження - зі «стабільного» до «негативного», якщо до 2 серпня стелю держборгу у країні не буде піднято. Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву голови Азіатсько-Тихоокеанського підрозділу Fitch Ендрю Колкухуна.

 

«Якщо до 2 серпня ліміт заборгованості не буде піднято, Fitch знизить суверенний рейтинг США до «негативного»», - заявив на конференції Колкухун.

На даний момент рейтинг США, присвоєний агентством - ААА.

Нагадаємо, раніше Fitch вже погрожувало знизити суверенний рейтинг США до рівня «обмежений дефолт», якщо влада країни не зможе погасити облігації і здійснити купонні платежі з цінних паперів з терміном сплати 15 серпня ц.р.

Раніше зі схожим попередженням виступило агентство Moody's.

19 квітня 2011 року агентство Standard&Poor's змінило прогноз за суверенним рейтингом Сполучених Штатів Америки на рівні Aaa зі «стабільного» на «негативний». Одночасно було погіршено прогнози за рейтингами Федеральної резервної системи (ФРС), а також Федерального резервного банку (ФРБ) Нью-Йорка. Одна з основних причин зміни прогнозів рейтингу - нездатність американських законодавців прийти до компромісу з приводу вирішення бюджетних проблем країни.

На даний момент адміністрація президента США Барака Обами спільно з членами американського сенату готує проект угоди про збільшення межі позики на 1 трлн дол з урахуванням вимоги республіканців про скорочення бюджетних витрат.