Агентство Moody's підозрює, що Італії теж може знадобитися міжнародна допомога

29 квiтня 13:16

Moody's буде спостерігати за здатністю нового уряду Італії реформувати економіку.

 

Рейтингове агентство Moody's вважає, що Італії врешті-решт може знадобитися міжнародна допомога, незважаючи на формування нового уряду і усунення загрози кризи у найближчому майбутньому.

"Ми не можемо виключити ймовірність того, що Італія звернеться за допомогою до Європейського центробанку і Європейського механізму стабільності", - сказав старший кредитний інспектор Moody's Дітмар Хорнунг газеті La Repubblica.

Новий уряд прем'єр-міністра Енріко Летти було приведено до присяги в неділю, і прем'єр буде шукати підтримки парламенту на голосуванні про довіру у понеділок.

Очікується, що Летта отримає підтримку своєї власної лівоцентристської Демократичної партії і правоцентристської партії колишнього прем'єр-міністра Сільвіо Берлусконі і, таким чином, зможе вивести владу з безвихідної ситуації, в якій вона перебуває вже близько двох місяців.

Хорнунг сказав, що Moody's буде спостерігати за здатністю нового уряду реформувати економіку.

"Нам доведеться перевірити наміри нового уряду і його здатність рішуче здійснювати серйозні структурні реформи, необхідні країні для покращення її кредитоспроможності. Поки ситуація залишається складною", - сказав він.

У п'ятницю агентство повідомило, що залишає за Італією суверенний борговий рейтинг "Ваа2" завдяки низькій вартості фінансування і первинного профіциту.

Але Moody's також зберегло негативний прогноз для італійського держборгу у зв'язку з тривалою економічною кризою. !zn

Читайте також:

Переобраний президент Італії на інавгурації не стримав сліз і пригрозив відставкою

Наполітано став першим президентом Італії, переобраним на другий термін

Агентство Fitch позбавило Великобританію найвищого рейтингу

S&P: До 2050 року рейтинг більшості країн може стати спекулятивним