Агентство Fitch позбавило Великобританію найвищого рейтингу

19 квiтня 21:20

Fitch стало другим агентством, що знизило рейтинг Британії. Разом з тим аналітики відзначили високий рівень розвитку економіки країни і її політичну стабільність.

 

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило кредитний рейтинг Великобританії на одну сходинку - з АА до АА+. Прогноз за рейтингом - "стабільний".

Як зазначили експерти Fitch, зниження рейтингу відповідає погіршенню прогнозу з відновлення британської економіки, згідно з яким рівень державного боргу країни почне знижуватися тільки у 2016-2017 роках, а не в 2015-2016 роках, як Fitch передбачало раніше.

Також на зниження рейтингу вплинув дефіцит бюджету Великобританії, що перевищив очікування експертів і слабкі темпи зростання економіки країни, викликані борговою кризою в Євросоюзі. Так, у 2013 році і в 2014 році зростання економіки Великобританії складе всього 0,8% і 1,8% відповідно - у вересні 2012 році Ficth очікувало, що ці показники становлять 1,5% і 2% відповідно.

Нарешті, дефіцит бюджету становить 7,4%, і, за прогнозами Fitch, дефіцит бюджету не впаде нижче 6% до закінчення терміну повноважень нинішнього парламенту в 2015 році.

При цьому аналітики Fitch відзначили високий рівень розвитку економіки Великобританії і її політичну стабільність, разом зі стійким становищем національної валюти - британського фунта стерлінгів - на ринку валют. Все це, за словами Fitch, відображено в рейтингу AA+ і "стабільний" прогноз за рейтингом.

Fitch помістило рейтинг Великобританії на перегляд 22 березня 2013 року.

Нагадаємо, раніше на одну сходинку - з Aaa до Aa1 - знизило кредитний рейтинг Великобританії міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service. !zn

Читайте також:

Кредитний рейтинг Великобританії знизився вперше з 1978 року

S&P: До 2050 року рейтинг більшості країн може стати спекулятивним

Європарламент поставив рейтингові агентства в жорсткі рамки

Fitch збирається переглянути суверенний рейтинг США