Агентство Fitch погрожує США зниженням рейтингу

27 лютого 18:39

Зниження бюджетних витрат у США може стати причиною різкого падіння темпів зростання економіки, що призведе до зниження рейтингів країни.

 

Міжнародне рейтингове агентство Fitch може знизити рейтинг США, якщо американські законодавці не запобігатимуть різкому скороченню видатків бюджету.

"Автоматичне набуття чинності секвестру бюджетних витрат не призведе до негативних наслідків для рейтингу США. Однак це буде свідчити про те, що вдасться досягти своєчасної угоди про додаткові заходи зі скорочення бюджетного дефіциту. А це необхідно для збереження рейтингу "ААА", - говориться в повідомленні агентства.

Раніше президент США Барак Обама закликав республіканців схвалити підвищення податків і скорочення витрат на загальну суму в 110 млрд дол. і розробити новий, більш помірний план скорочення витрат. У разі якщо сторони не зможуть домовитися, з 1 березня набуде чинності автоматичне скорочення витрат на суму 85 млрд дол.

Очікується, що до 2020 року державні витрати США скоротяться на 1,2 трлн дол. Секвестр може стати причиною різкого падіння темпів росту економіки країни в поточному році. В результаті ВВП може знизитися на 0,6%. !zn

Читайте також:

Кредитний рейтинг Великобританії знизився вперше з 1978 року

США вимагають у суді від агентства S&P 5 млрд доларів за кризу

Fitch знизило прогнози зростання світової економіки на найближчі 3 роки