7 грудня міліція почне "ганяти" вуличних валютчиків

06 грудня 10:24

Основним мотивом проведення екстреної спецоперації стали чутки про те, що боротьба з валютними спекуляціями буде передана з відання МВС в податкову адміністрацію. Тому завтрашнім рейдом міліція буде намагатися довести свою ефективність у протидії економічній злочинності.

 

Держава починає боротися з валютними спекулянтами не словом, а ділом. Як повідомило на умовах анонімності джерело у МВС, 7 грудня спецнаряди української міліції проведуть рейд по місцям підвищеної концентрації валютних спекулянтів.

Мова йде і про «точки» під відкритим небом, і про центри незаконних обмінних операцій, замасковані під легальні комерційні структури.

Згідно з отриманою інформацією, мова йде про пілотні рейди, які готуються і будуть здійснюватися в ситуації максимальної секретності. Конкретні міста зі списку керівники проекту будуть обирати шляхом жеребкування пізно увечері напередодні.

Станом на момент розмови з джерелом достовірно відомо було тільки те, що перший рейд пройде в одному з міст-мільйонників.

Крім того, джерело припустило, що основним мотивом проведення екстреної спецоперації стали чутки про те, що боротьба з валютними спекуляціями буде передана з відання МВС в податкову адміністрацію. Тому завтрашнім рейдом міліція буде намагатися довести свою ефективність у протидії економічній злочинності. !zn

Читайте також:

НБУ радить збільшити перехідний період введення податку з продажу фізособами валюти

Bloomberg: Хвороблива пристрасть українців до долара заважає економіці України

Україна «споживає» більше третини всієї нової доларової готівки в світі