35000 місцевих регуляторних актів в Україні виявилися зайвими

25 серпня 07:21

З 58 тис. місцевих регуляторних актів комісіями всіх рівнів визнано невідповідними принципам державної регуляторної політики більше 35 тис. (61% від загальної кількості).

 

Про це заявив у інтерв'ю перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку й торгівлі України Андрій Клюєв.

"По суті, мова йде про те, що більше половини всіх актів або були прийняті з порушенням процедур, або були повністю незаконними, або значно ускладнювали життя бізнесу і громадянам», - сказав А. Клюєв.

Як зазначив А. Клюєв, має бути повністю скасовано 31 тис. актів, а до інших має бути внесено зміни. За даними з регіонів, повністю цю роботу вже завершена в 5 областях - Волинській, Дніпропетровській, Полтавській, Рівненській та Чернігівській, у ряді регіонів - наближається до завершення.

Він повідомив, що наступного тижня на селекторній нараді з представниками всіх регіонів України заслухають звіти тих керівників, чиї області затягли виконання поставлених завдань.

Тим часом А. Клюєв висловив переконання, що ревізія місцевих регуляторних актів - лише перший крок. За його словами, дуже важливо, щоб система не дозволяла на кожен скасований акт створювалися новий.

Раніше повідомляли, що понад 23 000 регуляторних актів, прийнятих органами місцевого самоврядування протягом останніх 20 років, не відповідають принципам державної регуляторної політики.