23-річний син Ахметова почав кар'єру бізнесмена

06 грудня 11:45

Дамір Ахметов, син власника СКМ Ріната Ахметова, увійшов до наглядової ради контрольованого СКМ найбільшого в Україні вертикально-інтегрованого енергетичного холдингу ДТЕК (Донецьк).

 

"(Включений до наглядової ради) буквально кілька днів тому", - сказав він журналістам в кулуарах конференції "Inside Ukraine" журналу Economist, організованої за підтримки фонду "Ефективне управління" у Лондоні у вівторок.

Д.Ахметов повідомив, що в даний час він активно вивчає діяльність ДТЕК. За його словами, на це знайомство, яке дозволить йому брати участь у прийнятті рішень, ймовірно, піде півроку-рік.

Член наглядової ради уточнив, що наразі він проживає у Лондоні, але активно стежить за ситуацією в економіці України.

"ДТЕК" створена у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Корпорації делеговано функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

У травні 2011 року ДТЕК збільшило число незалежних членів наглядової ради з одного до трьох, а його загальна чисельність досягла восьми осіб.

Д.Ахметову 23 роки.