11-річний голандский хлопчик описав план розпаду Єврозони на прикладі піци

03 квiтня 13:26

Одинадцятирічний голландський хлопчик отримав 100 євро за план розпаду єврозони, який він описав у вигляді млинців і піци, обійшовши таким чином провідних економістів Європи.

 

Юрре Херманс був серед 452 кандидатів на премію голови рітейлера Next лорда Саймона Вольфсона, що пообіцяв нагороду у 400 тис. доларів економісту, який запропонує найбільш безболісний план розпаду єврозони повідомляє The Telegraph.

Незважаючи на те, що ідея Херманса не потрапила у «шортліст» із п'яти осіб, він отримав особливу нагороду від журі.

План Херманса передбачає, що жителі Греції можуть обміняти євро на нову драхму (колишня грошова одиниця Греції) у банку і ці євро будуть використовуватися для виплати держборгу.

«Ці євро разом формують млинець або піцу. Грецький уряд тепер може почати виплачувати всі свої борги, всі хто давав у борг, отримує шматочок млинця або піци. Тепер ви бачите, що всі євро у вигляді піц йдуть компаніям і банкам, які давали позики Греції», - написав він у листі.

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE


П'ятеро переможців, визначених у «шортлісті», отримають по 10 тис. фунтів для продовження своєї роботи, нагородження і вибір переможця відбудеться в липні.

Премія, заснована Вольфсоном, стала другою за сумою в економіці після Нобелівської. !zn

Читайте також:

Британський бізнесмен заплатить 400 тис. дол за план виходу єврозони з кризи

Глава Європейського центробанку: Найгірша фаза кризи в єврозоні вже позаду

Глава МВФ: Світова економіка відступила від краю прірви

Неконтрольований дефолт Греції обійдеться єврозоні в 1 трлн євро