Знайдений "справжній" Джек Спарроу з "Піратів Карибського моря"

20 березня 14:26

Прообразом відомого героя Disney міг стати пірат Джек Уорд.

 

Прообразом головного героя франшизи "Пірати Карибського моря" капітана Джека Спарроу міг бути пірат Джек Уорд, повідомляє турецька газета Daily Sabah.

Уорд, який отримав прізвисько "Горобець" або "Пташка" за свою любов до птахів, народився у 1550-х роках в Англії і був прославленим піратом. Популярність йому принесло плавання в Туніс, де він прийняв іслам і останні роки свого життя він провів служачи у флоті Османської імперії.

Як зазначає видання, даних про ранні роки Уорда збереглося мало. Відомо, що йому була запропонована служба на короля, але він відмовився від неї і прийняв рішення стати піратом. Незабаром він прославився серед англійських матросів і про його напади на судна навіть складали балади і легенди. Надалі він звертався з проханням про прощення до короля Джеймса Першого, але йому було відмовлено.

Пізніше Уорд і вся його команда прийняли іслам і перейшли на службу Османської імперії. Пірат помер в Тунісі.

Раніше повідомлялося про те, що у фільмі "Пірати Карибського моря: Мерці не розповідають казки" зіграє Пол Маккартні. Маккартні приєднається на знімальному майданчику до Джонні Деппа, Орландо Блума і Джеффрі Раша, які повернуться до своїх ролей. Крім того, у фільмі з'явиться Хав'єр Бардем, який зіграє Капітана Салазара.