Зірки Маріїнки вперше виконають у Києві «Хованщину»

07 травня 10:33

У Києві «Хованщина» буде представлена ​​в редакції Дмитра Шостаковича, в якій демонструється на пітерських підмостках.

 

В рамках 11-го Московського Пасхального фестивалю Ольга Бородіна і Володимир Галузін 7 травня виступлять в «Хованщині» Мусоргського під керуванням Валерія Гергієва на сцені Національної опери України, повідомляє прес-служба Маріїнського театру.

Знаменитий петербурзький театр вперше покаже у столиці України легендарний спектакль Леоніда Баратова в декораціях Федора Федоровського, який став довгожителем репертуару Маріїнки. Ця постановка тримається в афіші з 1960 року.

Машиністи сцени і техніки, які приїхали з Пітера, напередодні встановили величезні декорації, костюмери розбирали і готували двадцять п'ять пакунків костюмів.

Оркестр і маестро прибувають тільки сьогодні, оскільки ще 6 травня ввечері вони працювали в Мюнхені в рамках проекту "Всі симфонії Шостаковича". Там напередодні Дня Перемоги оркестр під управлінням Гергієва виконав знамениту 7-му "Ленінградську" симфонію композитора.

У Києві «Хованщина» буде представлена у редакції Дмитра Шостаковича, в якій йде на пітерських підмостках. На сцені встановлено величезний 250 кілограмовий дзвін. Все буде натурально, як і приблизно 125 років тому, коли опера побачила світ. !zn

Читайте також:

У всіх київських театрах введуть електронний продаж квитків

Новий керівник балету Національної опери обіцяє осучаснити репертуар

У Києві до 2025 року не збудують жодного нового театру або музею

У ГПУ стверджують, що київську оперу орендували за профспілкові гроші