Жадан зібрав 11 сучасних українських письменників у "літературно-футбольну" збірну України

22 серпня 14:07

Сергій Жадан, йдучи вже знайомим шляхом антологій «Декамерон» та «Метаморфози», уклав збірку «Письменники про футбол. Літературна збірна України», зібравши в одне «футбольну» прозу одинадцяти сучасних українських письменників.

 

Як повідомили ZN.UA у видавництві, до літературно-футбольної збірки увішли Юрій Андрухович, Андрій Бондар, Юрій Винничук, Сергій Жадан, Макс Кідрук, Андрій Кокотюха, Олег Коцарев, Владімір Сергієнко, Сашко Ушкалов, Олександр «Фоззі» Сидоренко, Артем Чех.

Книга вийде друком у видавництві «Клуб Сімейного Дозвілля», її перший наклад сягне 10 тис. примірників. Антологія містить фантастичні й реалістичні, трагічні й сатиричні, біографічно-публіцистичні та глибоко інтимні, але неодмінно «навколофутбольні» оповідання одинадцяти літературних форвардів України ХХІ сторіччя. У кожного із цих письменників свій «футбол», свої правила літературної гри - настільки різноманітні й непередбачувані, наскільки різноманітним та непередбачуваним може бути політ м’яча.

На підтримку цього проекту буде проведено авторський тур по містах України, у рамках якого, планується презентація збірки, зустрічі авторів збірки з читачами та автограф-сесії. Перша презентація збірки «Письменники про футбол. Літературна збірна України» відбудеться 1 вересня о 18:00 у київській Книгарні «Є» на вул. Лисенка, 3, за участю Сергія Жадана, Олександра «Фоззі» Сидоренка, Макса Кідрука, Андрія Кокотюхи, Олега Коцарева та Сашка Ушкалова. А у Львові 16 вересня під час Форуму видавців відбудуться презентація цієї збірки, а також футбольна гра за участю авторів збірки.