Заявки на участь у «Євробачення-2012» подали 43 країни

17 сiчня 18:22

Для участі в міжнародному конкурсі «Євробачення-2012», який відбудеться в травні 2012 року в Баку, подали заявки 43 країни.

 

Для участі в 57-му за рахунком міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2012» подали заявки 43 країни. Згідно з повідомленням Європейського мовного союзу (ЕВС), серед тих, хто подали заявку - Австрія, Азербайджан, Албанія, Вірменія, Білорусь, Бельгія, Боснія і Герцеговина, Болгарія, Угорщина, Великобританія, Грузія, Німеччина, Голландія, Греція, Данія, Ізраїль, Ірландія, Іспанія , Ісландія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Македонія, Мальта, Молдова, Норвегія, Португалія, Росія, Румунія, Сан-Марино, Сербія, Словаччина, Словенія, Туреччина, Україна, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чорногорія, Швеція, Швейцарія і Естонія.

У ЄВС особливо відзначають бажання взяти участь у конкурсі представників Італії, Угорщини, і Австрії, які повернулися на «Євробачення-2011» після тривалої перерви, а також Чорногорії, яка не брала участь у змаганні останні три роки.

«Євробачення-2012» пройде в Баку з 22 по 26 травня. Цьогоріч голосування на конкурсі буде проходити за новими правилами. Глядачі зможуть висловлювати симпатію всім конкурсантам протягом 10 хвилин після закінчення шоу, а не під час конкурсу, як це було останнього разу.

Нагадаємо, у фіналі пісенного конкурсу «Євробачення-2011» в Дюссельдорфі українська співачка Міка Ньютон з піснею Angel посіла четверте місце.

Україна проводила «Євробачення» в 2005 році після перемоги співачки Руслани Лижичко.