За перші вихідні прокату в Україні "Хоббіт" зібрав 1,5 млн доларів

26 грудня 14:45

Перша частина трилогії за мотивами невеликої повісті Дж.Р.Р. Толкіна заробила за стартові вихідні в Україні понад 1,5 млн доларів, випередивши за цим показником перші збори "Аватара".

 

Перша частина трилогії режисера Пітера Джексона "Хоббіт: неждана подорож" за перші вихідні прокату в Україні зібрала 1 млн 550 тисяч доларів, повідомила компанія-дистриб'ютор стрічки "Кіноманія".

Для порівняння, це більше, ніж у фільму "Аватар" (понад 1,2 млн доларів за перший вікенд), однак менше, ніж у "Піратів Карибського моря: На дивних берегах" і "Мадагаскар-2: Втеча до Африки" (близько 2 млн доларів кожний).

Автор українського перекладу "Хоббіта" - Роман Дяченко, а режисер дубляжу - Ганна Пащенко.

В українському дубляжі ролі у фільмі озвучували Олесь Гімбаржевський (хоббіт Більбо), Олександр Ігнатуша (чаклун Гендальф), Михайло Кришталь (Голлум), Михайло Жонін (Торін), Ольга Сумська (Галадріель), Олександр Бондаренко (Великий гоблін) та інші.


Тим часом у США "Хоббіт" вже другий тиждень поспіль очолює рейтинг прокатних зборів. За минулий вікенд стрічка зібрала 36,7 млн доларів, залишивши далеко позаду своїх суперників. На другому місці виявилася нова гостросюжетна стрічка Тома Круза "Джек Річер" - 15,6 млн доларів.

"Неждана подорож" стала першою частиною кінотрилогії, на яку кінематографісти перетворили невелику повість Дж. Р.Р. Толкіна "Хоббіт, або Туди і назад".

Вихід другої частини - "Хоббіт: Пустіш Смога" - очікується 13 грудня 2013, фінальну частину трилогії - "Хоббіт: Туди і назад" - планують випустити на екрани влітку 2014 року. !zn

Читайте також:

Тригодинний "Хоббіт" видався кінокритикам занадто нудним

У Новій Зеландії пройшла прем'єра "Хоббіта"

Зйомки продовження "Аватара" почнуться у кінці 2013 року

У Британії видадуть раніше невідому поему автора "Володаря кілець"