З Ларса фон Трієра зняли статус персони нон ґрата у Каннах

22 квiтня 17:15

Втім, у цьому році художник все одно не зможе взяти участь в кінофорумі.

 

Данський кінорежисер Ларс фон Трієр не є персоною "нон ґрата" Каннського кінофестивалю. Втім, у цьому році художник не зможе взяти участь в кінофорумі. Про це заявив програмний директор Канн Тьєррі Фремо в інтерв'ю виданню Screen Daily.

"Ларс фон Трієр був оголошений "персоною нон ґрата" на фестивалі 2011 року. Це означає, що він був оголошений "персоною нон ґрата" на 2011-й рік і ніколи не оголошувався небажаною персоною назавжди. Ми не побачимо його фільм у конкурсі (в цьому році - ред.) тільки тому, що він ще не закінчений", - зазначив Фремо.

За словами директора Канн, коли у Трієра буде готова нова стрічка, він зможе показати її на фестивалі.

- Ларса фон Трієра вигнали з Канського фестивалю за сумнівні висловлювання

Нагадаємо, в 2011 році у Каннах на прес-конференції після показу свого фільму "Меланхолія" Ларс фон Трієр дозволив собі пожартувати про власні симпатії до Гітлера.

Пізніше він вибачився, але все одно організатори оголосили режисера персоною нон ґрата.

Фільми Ларса фон Трієра неодноразово номінувалися в Каннах на "Золоту пальмову гілку". Режисер отримав цю нагороду за стрічку "Та, що танцює в темряві" в 2000 році, а також за апокаліптичну стрічку "Меланхолія" в 2011 році.

У цьому році Каннський кінофестиваль пройде з 15 по 26-те травня. Фільми основного конкурсу були оголошені 18 квітня, нова стрічка фон Трієра "Німфоманка" фестивальний відбір не пройшла. !zn

Читайте також:

Ларс фон Трієр отримав Європейський "Оскар" за "Меланхолію"

Названо фільми основного конкурсу 66-го Каннського кінофестивалю

Ведучою Каннського кінофестивалю цього року стане французька акторка Одрі Тоту

Зірки Голлівуду спродюсують фільм про Горбачова і розпад СРСР