Ювілейна "Французька весна" відкриється в Києві "вогняною феєрією"

20 березня 15:06

10-й фестиваль "Французька весна" стартує 2 квітня і триватиме цілий місяць. Спектакль-відкриття "Вогні" покажуть у київському ботсаду на Печерську.

 

У квітні у Києві стартує 10-й ювілейний фестиваль "Французька весна в Україні".

Відкриється фестиваль 2 квітня спектаклем "Вогні" у Національному ботанічному саду ім. Гришка, повідомив посол Франції в Україні Ален Ремі.

"Те, що цей фестиваль проходить удесяте, це якась алхімія сталася з українською публікою. Ця алхімія - це й інтерес, і прагнення познайомитися ближче з французькою культурою, яка приходить у квітні", - сказав він на прес-конференції у Києві 20 березня.

За словами Ремі, демонстрація спектаклю "Вогні" саме у Ботанічному саду невипадкова. Він вважає, що це не тільки дасть можливість киянам і гостям столиці по-іншому побачити добре знайоме для них місце, але і має велике значення для самого спектаклю-прем'єри.

"Новий спектакль у новому місці", - сказав посол.

Про саму постановку він розповів, що це буде дійство "на грані реальності та вогняної феєрії". Глядачі поринуть у світ інсталяцій з вогню, гостям буде запропоновано гаряче вино, не тільки для гостроти відчуттів, але і "щоб зігрітися, якщо буде холодно".

Кульмінацією спектаклю стане піротехнічне шоу.

"Французька весна вже міцно вписана в український культурний ландшафт. Це партнерство між Францією і Україною. Це прагнення створювати разом спільні проекти, разом рухатися вперед", - констатував Ремі.

Фестиваль триватиме протягом місяця у 6 містах України - Києві, Дніпропетровську, Донецьку, Львові, Одесі і Харкові.

У програмі демонстрація художніх і анімаційних фільмів (деякі з них зняті в Україні), спектаклів, проекти візуального мистецтва, виставки фотографій легендарної колекції Air France, стріт-арт проект, присвячений 100-річчю "Квадрату Малевича". !zn

Читайте також:

Кустуріца відкриє Одеський кінофестиваль

В 2013 році Україна випустить 20 фільмів вітчизняного виробництва

П'єса українського драматурга названа найкращою на міжнародному конкурсі в Австрії

Бельгія проводила зиму карнавалом "вісників весни"