Визначено порядок виступу півфіналістів національного відбору на "Євробачення"

21 сiчня 17:45

Ім'я представника України на пісенному конкурсі стане відомо 25 лютого.

 

Музичний продюсер Костянтин Меладзе спільно з командою Національного відбору на "Євробачення 2017" провів жеребкування і визначив порядок виступу півфіналістів конкурсу. У кожному з трьох півфіналів виступлять по вісім виконавців.

4 лютого свої композиції представлять С. К. А. Й, Рома Веремейчик і група LUMIERE, Monochromea, Laliko, Сальто Назад, MamaRika, TAYANNA та Арсен Мірзоян.

11 лютого виступлять LETAY, Міла Нітич, KUZNETSOV, AGHIAZMA, DETACH, ROZHDEN, Panivalkova і ILLARIA.

На 18 лютого запланована участь Групи Кузьми Скрябіна Singing pants, O. Torvald, Анастасії Прудіус, Віталія Козловського, KADNAY, MELOVIN, Green Grey та Vivienne Mort.

Ім'я переможця, який представить Україну на пісенному конкурсі в цьому році, буде відомо 25 лютого на фіналі відбору. При цьому система голосування залишилася колишньою: журі виставить учасникам бали, глядачі зможуть проголосувати за допомогою смс, а потім бали глядачів і суддів будуть підсумовані.

Читайте також: "Свято наближається": дещо про перспективи Суспільного мовлення і Євробачення

Нагадаємо, пісенний конкурс "Євробачення-2016" у Стокгольмі виграла українка Джамала з піснею "1944". За результатами голосування національних журі країн-учасниць "Євробачення" і смс-голосування глядачів Джамала набрала 534 бали. Україна отримала право організувати "Євробачення" наступного року, як країна-переможець.

9 вересня стало відомо, що містом, яке прийме пісенний конкурс "Євробачення-2017" стане Київ.

На засіданні 11 жовтня Кабінет міністрів України затвердив план підготовки до проведення "Євробачення" в Україні у 2017 році.

Згідно з планом, Київська міська державна адміністрація та Національна телекомпанія України повинні забезпечити підготовку місць проведення "Євробачення", створити інфраструктуру і забезпечити трансляцію конкурсу.