Виконавець ролі Гітлера зіграє папу римського

18 березня 18:09

Зйомки серіалу "Ватикан" почнуться вже найближчим часом. У центрі дії - переплетення проблем католицької церкви та світової політики.

 

Швейцарець Бруно Ганц (Bruno Ganz), який у 2004 році зіграв Адольфа Гітлера в фільмі "Бункер" (німецька назва - "Der Untergang"), буде брати участь у зйомках американського телесеріалу "Ватикан".

Як повідомляє інформагентство dpa з посиланням на джерела в Голлівуді, 71-річний актор затверджений на роль папи римського Сикста VI - вигаданого персонажа німецького походження в фіктивній історії, яка зачіпає реальні проблеми сучасної католицької церкви та світової політики.

За пілотну серію нового проекту буде відповідати англійський режисер і продюсер Рідлі Скотт, відомий широкій публіці, зокрема, своїми фільмами "Прометей", "Гладіатор" і "Ганнібал". Фільмування має розпочатися вже найближчим часом.

Головна роль у серіалі відводиться при цьому не чолі католицької церкви, а нью-йоркському архієпископу, якого зіграє Мартін Чендлер. В якості державного секретаря Святого Престолу виступить німецький актор Себастьян Кох, який знімався, зокрема, у відомому німецькому фільмі "Життя інших". Ця картина, присвячена методам роботи міністерства безпеки НДР, у 2006 році отримала премію "Оскар" як кращий фільм іноземною мовою. !zn

Читайте також:

Кустуріца відкриє Одеський кінофестиваль

Світову прем'єру фільма про Стіва Джобса перенесена на невизначений строк

Кінопрем'єри тижня: Полювання на бен Ладена, кримінальна комедія та фармацевтичний трилер

В 2013 році на українські екрани вийдуть 20 фільмів вітчизняного виробництва