Від Росії на «Євробачення» поїдуть «Бурановские бабушки»

08 березня 11:01

Артистки у віці від 50 до 76 років виконають на «Євробаченні» американську фолк-баладу удмурдською мовою.

 

Представником Росії на телевізійному музичному конкурсі «Євробачення» 2012 року стане фольклорний колектив з Малопургінського району Удмуртії «Бурановские бабушки».

Група, до якої входять артистки у віці від приблизно 50 до 76 років, виконала у російському фіналі конкурсу попурі з популярних іноземних композицій.

Її початком став фрагмент американської фолк-балади «House of the Rising Sun» удмуртською мовою, а в якості приспіву була використана англійська фраза «Come on and dance», покладена на ритм у стилі диско.

У результаті голосування телеглядачів каналу «Росія-1» і членів професійного журі «Удмуртские бабушки» посіли перше місце.

Другим до фінішу прийшов дует Діми Білана (переміг на «Євробаченні» у 2008 році) з колишньою учасницею групи t.A.T.u. Юлею Волковою. Третє місце дісталося дуету оперної співачки Аїди і російського хіп-хоп виконавця Тіматі.

Продюсер Білана Яна Рудковська сказала агентству «РИА Новости», що буде вболівати разом зі своїм артистом за удмуртських бабусь на «Євробаченні», проте сумнівається у можливості їх перемоги.

«Все нормально, ми другому місцю раді. Ну як ображатися на бабусь? - Не можна навіть з огляду на вік. Це буде для них лебединою піснею. Тепер дочекаємося результатів у Баку, - сказала Рудковська. - Я не дуже вірю в успіх бабусь. Можливо, телеглядачі проголосують за них, але журі - навряд чи. Бабусі молодці, таке витримати в похилому віці - просто знімаю капелюха. Але їм буде складно, тому що Росія - зовсім інший ринок».

Нагадаємо, від України на Євробачення поїде співачка Гайтана з піснею «Be my guest».

Конкурс «Євробачення-2012» пройде у Баку, фінал відбудеться 26 травня. !zn

Читайте також

Заявки на участь у «Євробаченні-2012» подали 43 країни

Вірменія офіційно заявила про бойкот «Євробачення» в Азербайджані

Україну на Євробаченні представлятиме співачка Гайтана