Від показу «Ходорковського» відмовилися майже всі московські кінотеатри

22 листопада 08:14

Від показу документального фільму німецького режисера Кирила Туші «Ходорковський» відмовилися 6 із 7 московських кінотеатрів, з якими у російського дистриб'ютора стрічки, компанії Kinoclub, була попередня домовленість.

 

Як повідомила представник компанії Ольга Паперна, тепер стрічка, з успіхом продемонстрована на Берлінському кінофестивалі, вийде 1 грудня тільки у кінозалі «Ельдар» на південному сході Москви.

За словами О.Паперної, першою відмовилася від усної домовленості державна мережа кінотеатрів «МосКіно», якій належать «Художній», «Зірка» та «Факел», які часто демонструють некомерційні фільми.

Спочатку значну зацікавленість у показі фільму «Ходорковський» виявляв кінотеатр «Піонер» - член міжнародної мережі артхаусних кінотеатрів CICAE. Але в кінцевому підсумку йому також довелося відмовитися від прокату, пославшись на те, що у кінотеатрі занадто маленька зала, передає радіостанція Business FM.

Дистрибутори планують шукати альтернативні майданчики для показу - вони вважають, що на це буде більше шансів після виборів до Держдуми, які пройдуть у Росії 4 грудня.

У перший день грудня «Ходорковський» покажуть у галереї «Фотолофт» і культурному центрі «Винзавод».

Раніше надійшли повідомлення про те, що фільм відмовляються демонструвати багато кінотеатрів Санкт-Петербурга, Омська, Новосибірська та інших міст.

За словами режисера «Ходорковського» Кирила Туші, мета фільму - показати еволюцію Михайла Ходорковського, його складний і неоднозначний характер.