Вадим Писарєв: Скандал у Національній опері навколо Матвієнка шкодить іміджу України

12 квiтня 13:35

Керівник Донецького Національного театру опери і балету висловив співчуття, що його колега буде тішити своїм талантом публіку інших країн.

 

Скандал зі звільненням художнього керівника балетної трупи Національної опери України Дениса Матвієнка є ударом по іміджу країни.

Про це в коментарі DT.UA заявив керівник Донецького Національного театру опери і балету Вадим Писарєв.

"Зараз багато молодих артистів дивляться, що відбувається - і роблять висновки. І ці висновки не на користь сценічної кар'єри у вітчизняних театрах. Ситуація в Національній опері навколо Матвієнка в кінцевому підсумку шкодить іміджу України", - зазначив Вадим Писарєв.

"Національна опера повинна бути зразком для всіх театрів. Тим більше що Матвієнко, не пропрацювавши довго, домігся дуже багато. Він ініціював постановку "Баядерки", яку дуже люблять танцювати артисти балету. Він запросив в Україну зірок світового рівня. У нього самого величезний авторитет в музичному світі. Так чому б не використати? У будь-якій якості", - додав він.

За його словами, те, що трапилося - просто ганьба. "Прикро, що ми за своїх патріотів не можемо поборотися. І дуже шкода, що тепер Денис Матвієнко, схоже, буде тішити своїм талантом публіку інших країн", - підкреслив Вадим Писарєв.

Як відомо, зірка світового балету, прославлений танцівник Денис Матвієнко півтора року тому був публічно представлений як керівник балетної трупи Національної опери України. Але в Міжнародний день театру - 27 березня 2013 року - його ім'я зникло з розділу "керівництво" і було переміщено в розділ "солісти" на офіційному сайті.

На думку Матвієнка, за цей час він виконував всі обов'язки художнього керівника, а також мав право підпису. Прославлений танцівник заявив: "Зі мною так не чинили ні в одному театрі світу! Я щиро вірив, що зможу підняти рівень балету в Україні і зможу повернути наш театр на світову балетну карту. Я знаю, що моя робота необхідна артистам і глядачам. Але, на жаль, не потрібна керівництву цього театру".

Подробиці читайте у свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна" у статті Олега Вергеліса "Дикі лебеді. Скандали в області балету". !zn

Читайте також:

У Національній опері України розгорається кадровий скандал

Великий балет і дрібні капості