В «Мистецькому Арсеналі» відкривається Великий скульптурний салон (ВІДЕО)

13 вересня 12:15

У Києві стартує найбільший в Україні арт-форум, присвячений мистецтву скульптури. Цього разу відвідувачів чекають понад 40 українських авторів, а справжнім сюрпризом стане персональна виставка спеціального гостя – відомого британського митця Цадока Бен-Девіда.

 

Осінній сезон у «Мистецькому Арсеналі» 13 вересня відкриває VI Великий скульптурний салон-2012. Цьогоріч арт-форум представить понад 40 українських авторів, а справжнім сюрпризом для глядачів стане персональна виставка спеціального гостя – відомого британського митця Цадока Бен-Девіда (Zadok Ben-David): три грандіозні інсталяції вперше буде представлено українській аудиторії.

- Про скульптуру велику і маленьку

«Еволюція та Теорія» (Evolution and Theory, 1999) – інсталяція площею 400 кв. м, композиція зі скульптур розмірами від кількох сантиметрів до трьох метрів, створених на основі ілюстрацій природознавчих підручників ХІХ століття. Автор апелює до наукового самоусвідомлення людства та його ігрової природи в процесі наукового пізнання.

«Чорне поле» (Blackfield, 2008–2012) – інсталяція з 17 тис. квіток символізує циклічність життя і смерті. Художник вводить глядача в драматичну гру: залежно від точки споглядання, робота змінює своє емоційне наповнення (з одного боку квіти чорні, з іншого – вражають різнобарв’ям).

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
sbf_ftx/instagram

В інсталяції «Чорні квіти» (Blackflowers, 2010–2012) автор актуалізує втрату зв’язку сучасної людини з природою.

Персональні виставки митця з незмінним успіхом проходять по всьому світу – від Лондона до Південної Кореї, привертаючи увагу тисяч відвідувачів. У 1988 році він представляв Ізраїль на Венеційській бієнале, а у 2008 році його було обрано офіційним скульптором Олімпійських ігор у Пекіні. Цадок Бен-Девід - лауреат численних нагород і премій, серед яких – Перший приз 14-ї Міжнародної бієнале в Португалії (2007) та премія Музею Тель-Авіва за досягнення в скульптурі (2005).

Також Великий скульптурний салон 2012 представить твори понад 40 провідних українських майстрів скульптури, які презентуватимуть яскраву палітру тенденцій сучасної української пластики.

- Мистецький Арсенал у наступні 5 років: Малевіч, Фріда Кало та колекції з Лувру

Великий скульптурний салон проводиться в Києві з 2007 року. Салон різносторонньо відображає процеси, що відбуваються в сучасній українській скульптурі, а також знайомить аудиторію з творами всесвітньовідомих скульпторів, чиї імена вже увійшли в історію мистецтва.

Великий скульптурний салон триватиме з 13-го по 29 вересня 2012 року. Час роботи виставки: з 11:00 до 20:00. Вартість квитка – 50 грн, пільгова вартість – 20 грн. !zn

Читайте також:

У Києві - виставка робіт Моне та Ренуара

До Києва привезли скандальну виставку "Людське тіло" (ВІДЕО)

Першу київську бієнале відвідало більше 110 тисяч осіб