Уорхолівська "Статуя Свободи" продана з молотка на Christie's за $44 млн

15 листопада 08:22

Це єдине полотно із серії, що залишилося в приватних колекціях, виконане Уорхолом в 1962 році у форматі, відомому зараз як 3D.

 

Полотно "Статуя свободи" батька поп-арту Енді Уорхола продано на аукціоні Christie's в Нью-Йорку за рекордні $43,7 млн. До початку торгів за цю картину аукціоністи передбачали виручити не більше $35 млн. Всього в ході аукціону були продані лоти на загальну суму в $412 млн.

Це єдине полотно із серії, що залишилося в приватних колекціях, виконане Уорхолом в 1962 році у форматі, відомому зараз як 3D. Дві інші належать музеям, в тому числі музею Енді Ворхола в його рідному Піттсбурзі.

"Статуя Свободи", зображення поряд з пляшкою "Кока-коли" і консервною банкою супу "Кемпбелл", стала втіленням американської мрії, зазначив віце-президент торгового дому Christie's Бретт Горві.

"Робота була художнім посланням любові славного сина іммігрантів його улюбленому місту Нью-Йорку", - представив аукціонний дім цей лот.

Нагадаємо, що ціновим рекордом на творчість митця є його "Аварія зеленої машини", продана в Нью-Йорку за $ 72,7 млн.

Нові цінові рекорди на Christie's встановили роботи Джеффа Кунса, Жана-Мішеля Баскіа і Франца Кляйна.

У вівторок у Нью-Йорку відбувся аукціон головного конкурента Christie's - аукціонного дому Sotheby's, в ході якого вдалося продати лоти на загальну суму в $375 млн.

Зокрема, полотно американського абстракціоніста Марка Ротко "Королівський червоний і блакитний" (на фото) був проданий за $ 75,1 млн. Ця ціна виявилася значно вище очікувань продавця, який розраховував, що картину куплять за вдвічі меншу ціну - $35-50 млн.

Нагадаємо, що Марк Ротко написав картину "Королівський червоний і блакитний" в 1954 році. На протяг 30 років картина перебувала в одній з приватних колекцій і не виставлялася на публіці. !zn

Читайте також:

Єлизавета II купила чотири своїх портрети роботи Енді Уорхола

Гігантський діамант продано на аукціоні за $21,5 млн (ФОТО)

Портрет Елвіса Преслі роботи Уорхола продали за 37 млн ​​доларів

Автопортрет Енді Уорхола продали на аукціоні за $38,4 млн