Українська короткометражка про Чорнобиль отримала нагороду кінофестивалю в Локарно

13 серпня 09:31

Фільм режисера Мирослава Слабошпицького «Ядерні відходи» знятий у Чорнобилі та Прип'яті у березні цього року. За словами Слабошпицького, його нова стрічка - камерна історія про чоловіка і жінку, які працюють в зоні відчуження.

 

Робота українського режисера Мирослава Слабошпицького «Ядерні відходи» отримала «Срібного леопарда» в короткометражному конкурсі 65-го кінофестивалю в Локарно.

Фільм знятий у Чорнобилі та Прип'яті у березні цього року. За словами Слабошпицького, його новий фільм - камерна історія про чоловіка і жінку, які працюють в зоні відчуження.

Головну нагороду в короткому метрі отримав фільм The Mass of Men британського режисера Гебріеля Гоше. В основному конкурсі кінофестивалю, який проходив у швейцарському місті Локарно з 1 по 10 серпня, перемогла стрічка «Дівчина нізвідки» французького режисера Жана-Клода Бріссо.

В Україні «Ядерні відходи» покажуть в рамках фестивалю «Молодість». Також фільм вийде в прокат як частина альманаху «Україна гудбай» в листопаді.

Мирослав Слабошпицький неодноразово брав участь у міжнародних кінофестивалях в Берліні та Роттердамі. Він є режисером фільмів «Діагноз» та «Глухота». !zn

Читайте також

«Запаморочення» Хічкока визнано найкращим фільмом всіх часів

Розпочався відбір фільмів на «Оскар» від України

Британський фільм «Зломлені» отримав гран-прі Одеського кінофестивалю