Україна вийшла на друге місце в конкурсі "Нова хвиля-2011": проміжні підсумки

29 липня 07:12

За підсумками другого конкурсного дня десятого ювілейного Міжнародного конкурсу молодих виконавців популярної музики "Нова хвиля-2011" в Юрмалі лідирують виконавці зі США, України та Росії.

 

На другий день музичних змагань лідирують Джейден Фелдер зі США, Маша Собко з України і російська група N.A.O.M.I.

Нагадаємо, минулого року Україна була на крок від перемоги в конкурсі - українка Тетяна Ширко посіла друге місце - їй не вистачило буквально одного голосу до першого місця.

Стартувавши три дні тому музичний конкурс "Нова хвиля-2011" прийшов на зміну відомому фестивалю "Юрмала". Цього року в конкурсі беруть участь 16 виконавців з 14 країн світу. Конкурс триватиме до 31 липня.

Фестиваль традиційно проводиться на сцені юрмальської концертної зали "Дзінтарі". Учасники конкурсу змагаються у трьох категоріях - "хіт країни", "світовий хіт" і оригінальна пісня.

Загальний призовий фонд цього року складає 100 тис. євро, з яких 50 тис. за перше місце, 30 тис. - за друге і 20 - за третє місце. Окрім того, буде вручено приз глядацьких симпатій і приз від Юрмальської міської думи. Конкурс традиційно проходить під патронажем композиторів Ігоря Крутого і Раймонда Паулса.