Україна відмовилася брати участь у Євробаченні-2015

19 вересня 14:23

Таке рішення пояснюють недоречністю підготовки до конкурсу в умовах війни, а також економією коштів.

 

Національна телекомпанія України, за двосторонньої домовленості з Європейською мовною спілкою (ЄМС), прийняла рішення відмовитися від участі в пісенному конкурсі Євробачення-2015.

Як повідомляє прес-служба Першого національного, таке рішення прийнято у зв'язку зі складною ситуацією в країні, необхідністю економити і переходом на суспільне мовлення.

У НТКУ зазначили, що, незважаючи на бажання та розуміння важливої місії Заходу, зокрема і для формування позитивного іміджу України на міжнародній арені", зараз вимушені піти на такий крок.

У телекомпанії сподіваються, що Україна не буде брати участь у конкурсі тільки протягом одного року, і вже в 2016 році знову відправить свого представника на Євробачення. Зараз ведуться переговори з ЄМС щодо трансляції півфіналів і фіналу майбутнього конкурсу.

"Ми розуміємо, що Євробачення - іміджевий проект, престиж. Але ми не маємо права робити щось погано. А на "добре" у нас банально немає грошей. Якщо у когось є бажання нам допомогти - ми будемо тільки раді, але самостійно такий проект, боюся, ми не витягнемо. Тому було прийнято таке рішення", - прокоментував ситуацію генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія.

Те, що проводити нацвідбір Євробачення-2015 в Україні зараз недоречно, підтверджують і самі артисти. Обговорюючи участь у конкурсі, більшість відомих музикантів запевнили, що зараз відмовилися б від цієї можливості.

"Ми радилися з багатьма артистами, і вони сказали, що не брали б участі у конкурсі, адже зараз розважальні проекти не зовсім актуальні. І кошти, які були витрачені на проведення українського нацвідбору Євробачення-2015, доцільніше спрямувати на більш важливі потреби", - зазначив продюсер творчого об'єднання музичних програм НТКУ Влад Багінський.

Нагадаємо, в цьому році Євробачення виграв трансвестит з Австрії Кончіта Вурст (Олівер Нойвірт). Україну представляла Марія Яремчук, яка у фіналі виступала першою з піснею Tick-Tock. Вона посіла шосте місце.

Наступного року конкурс пройде в столиці Австрії Відні. !zn