У театрах Києва стартував новий сезон

18 вересня 10:09

Театр «Колесо», ТЮГ на Липках, театр драми і комедії на Лівому березі та інші муніципальні театри приготували для киян та гостей міста чимало цікавих прем'єр.

 

Новий сезон 2012-2013 років стартував майже у всіх муніципальних театрах Києва. З цієї нагоди столичні театральні майстри приготували для киян та гостей міста чимало цікавих прем'єр. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

У прес-службі зазначили, що Київський національний академічний театр оперети в новому сезоні зробив свій «крок до свята» 15 вересня традиційним гала-концертом. Репертуар театру поповнився двома прем'єрами - «За двома зайцями» (музика Ільїна та Лукашова) і «Циганський барон» (музика Штрауса).

Київський академічний театр юного глядача на Липках представляє три прем'єрні вистави - «Привид замку Кентервіль», (за мотивами оповідання Оскара Уайльда), «Сон в літню ніч» (Шекспір), «Не хочу бути собакою» (казка-пригода Бєлова і Куваєва) .

Київський академічний театр «Колесо» на початку свого 25-сезону підготував п'єсу сучасного німецького драматурга Роланда Шіммельпфеннінга «Золотий дракон», яка буде йти в камінному залі.

- Театр, до запитання

Також Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра представляє три прем'єри: сучасна комедія «Дзвінок з минулого» (Кріма), «Карнавал плоті» - спектакль-концерт за п'єсою «Войцек» Г.Бюхнера і нетрадиційна вистава за п'єсою Лаузунд «Безхребетність».

Київська академічна майстерня театрального мистецтва «Сузір'я» потішить глядачів в кінці вересня прем'єрою - емігрантський мюзикл «Нізвідки з любов'ю» (Бродський, Вертинський, Галич та ін.).

Окрім того, Київський академічний драматичний театр на Подолі запрошує на свої прем'єрні вистави: театральне оповідання «Лист Богу» (Крима), ліричну комедію «Тріо мі бемоль» (Ромер) і комедію «Дивакуватий Журден» (Булгакова).

Примітно, що в новому сезоні 2012-2013 років відбудеться справжній «парад ювілеїв» муніципальних театрів. Так, своє 85-річчя відзначить Київський академічний театр ляльок, 35 років виповнюється Київському академічному театру драми і комедії на лівому березі Дніпра, 30-річчя святкуватимуть у Київському муніципальному академічному театрі опери і балету для дітей та юнацтва.

Крім того, 25-річний ювілей з дня заснування відзначатиме: театр на Подолі, Київський академічний театр «Колесо», Київська академічна майстерня театрального мистецтва «Сузір'я», Київський академічний театр українського фольклору «Берегиня», а також театр пластичної драми на Печерську, 20 років - Циганський музично-драматичний театр «Романс». !zn

Читайте також:

Львівському театральному фестивалю «Золотий лев» не вистачає мільйона на проведення

Нашумілий в Європі спектакль «Вій» заборонили показувати в Національній опері

«Багатостраждальний» київський театр очолив всесвітньо відомий балетмейстер