У столичному комплексі «Мистецький Арсенал» відкрився Великий антикварний салон-2012 (ФОТО)

06 грудня 17:03

Перлини цьогорічного, вже п'ятого за рахунком, великого антикварного зібрання у Києві - це провідні галереї та успішні колекціонери. Відвідувачі можуть помилуватися справжніми раритетами, які пройшли випробування часом.

 

У Києві в комплексі «Мистецький Арсенал» 6 грудня відкрився наймасштабніший виставковий проект на вітчизняному антикварному ринку - «Великий антикварний салон». Експозиція триватиме до 16 грудня.

Перлини цьогорічного, вже п'ятого за рахунком, великого антикварного зібрання у Києві - це провідні галереї та успішні колекціонери. Відвідувачі можуть помилуватися справжніми раритетами, які пройшли випробування часом.

У цьому році свої зібрання надають Чернігівський обласний художній музей ім.Галагана, Чернігівський обласний історичний музей ім.Тарновского, Полтавський художній музей ім.Ярошенка, Київський музей музичного та кіномистецтва України. Саме театральний музей вперше за історію свого існування поза рідними стінами демонструє диво-раритет своєї колекції. Це знаменитий вертеп, який був подарований власнику маєтку в Сокиринцях київськими студентами. Експонату близько 150 років.

Ще один проект у рамках «Великого антикварного салону» - «Світлотінь». Мультимедійна інсталяція, присвячена пам'яті Миколи Вінграновського. Екрани й справжні предмети створюють дивовижну можливість опинитися в світі чудового поета і кінематографіста. Є в цьому проекті і епізод з фільму Олександра Довженка та Юлії Солнцевої «Повість полум'яних літ», де Вінграновський зіграв одну з ролей.

Цікавий проект «Колекція в колекції» - колекція, зібрана членами відомого козацько-старшинського роду Галаганів, впродовж XIII-XIX століть. Як кажуть організатори, Чернігівський обласний художній музей представляє живописну галерею портретів членів знаменитих сімейств - Розумовських, Дараганів, Гудовичів, Кочубеїв. Це одне з найбільш повних сімейних зібрань українського портрета на території Лівобережної України.

«Великий антикварний салон» - ще один помітний проект «Мистецького Арсеналу», який у році, що минає, затвердив своє лідерство на арт-ринку України.

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

* Фото Таїсії Стеценко - Корреспондент.net

Подробиці читайте в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна» в статті Лесі Іллєнко «Мистецький Арсенал», вертеп». !zn

Читайте також:

Львівський художник подолав шлях Мойсея

У Києві відкрилася унікальна виставка картин, написаних ротом і ногами

У Луврі відкрилася виставка робіт «українського Мікеланджело»