У США оголошено номінантів на премію Греммі

06 грудня 12:53

У Лос-Анджелесі були оголошені номінанти 55-ї церемонії вручення музичної премії «Греммі». Найбільше номінацій отримав виконавець R'n'B Френк Оушен, що випустив в 2012 році платівку «Channel Orange».

 

У Лос-Анджелесі оголосили список номінантів на престижну музичну премію «Греммі». У список обраних, окрім пісень відомих артистів, потрапив також YouTube-хіт «Call Me Maybe» починаючої співачки Карлі Рей Джепсен, представлений у категорії «Пісня року».

Найбільше число номінацій - шість - отримав виконавець R'n'B Френк Оушен, що випустив в 2012 році платівку «Channel Orange». Оушен, зокрема, представлений у категоріях «Альбом року», «Запис року» («Thinking About You»), «Найкращий дебютант», «Найкращий кліп» («No Church In The Wild», разом з Джей-Зі і Каньє Уестом).

Шість номінацій отримала група The Black Keys: «Альбом року» («El Camino»), «Запис року» («Lonely Boy»), «Найкраща рок-музика», «Найкраща рок-пісня», «Найкращий рок-альбом» і «Продюсер року» (Ден Ауербах).

У категорії «Альбом року» з названими виконавцями суперничають Джек Уайт («Blunderbuss»), Mumford & Sons («Babel») і Fun («Some Nights»). На приз за «Запис року» також претендують Келлі Кларклон («Stronger»), Fun та Джанель Моне («We Are Young»), Готьє та Кімбр («Somebody That I Used To Know») і Тейлор Свіфт («We Are Never Ever Getting Back Together»). У номінації «Пісня року» крім Джепсен, Кларксон і Fun зі згаданими треками, представлені Ед Ширан («The A Team») і Мігель («Adorn»).

Нагороду за найкращий рок-альбом у Уайта та The Black Keys можуть відвоювати Coldplay («Mylo Xyloto»), Muse («The 2nd Law») і Брюс Спрінгстін («Wrecking Ball»). Серед інших цікавих номінацій - «Найкращий альбом альтернативної музики», в якому одночасно представлені Бьорк («Biophilia»), M83 («Hurry Up, We're Dreaming»), Готьє («Making Mirrors»), Том Вейтс («Bad As Me») і Фіона Еппл («The Idler Wheel Is Wiser Than The Driver Of The Screw And Whipping Cords Will Serve You More Than Ropes Will Ever Do»).

55-та церемонія вручення «Греммі» відбудеться 10 лютого. !zn

Читайте також:

Українка Настя Петрик перемогла на дитячому "Євробаченні" (ВІДЕО)

Меладзе передумав ставити на «ВІА Грі» хрест

Rolling Stones повертається на сцену після п’ятирічної перерви

Польща і Португалія мають намір відмовитися від "Євробачення-2013" через фінансову кризу

У Британії обрали найгірші пісні 90-х років (відео)