У Сочі назвали тріумфаторів XXIII кінофестивалю «Кінотавр»

11 червня 04:14

Фільм режисера Павла Румінова "Я буду поруч" став володарем Гран-прі 23-го Відкритого фестивалю російського кіно Кінотавр. Приз за найкращу режисуру на «Кінотаврі» отримав Василь Сігарєв за фільм «Жити». Приз за найкращу жіночу роль на «Кінотаврі» розділили між собою Ганна Міхалкова і Яна Троянова, які зіграли у Авдотьї Смирнової у «Кококо».

 

Гран-прі «Кінотавра» отримав фільм «Я буду поруч» Павла Румінова. Приз вручив голова журі Володимир Хотиненко.

Двадцять третій «Кінотавр» проходив у Сочі з 3 по 10 червня. У конкурсі брало участь 14 повнометражних художніх фільмів і один документальний («Я тебе не люблю» Павла Костомарова та Олександра Расторгуєва).

Серед конкурсантів були стрічки «Поки ніч не розлучить» Бориса Хлєбнікова, «Спокута» Олександра Прошкіна, «За Маркса» Світлани Баскової, «Зі мною ось що відбувається» Віктора Шамірова, «Кококо» Авдотьї Смирнової, «Конвой» Олексія Мізгірєва, «Жити» Василя Сігарєва тощо.

Крім того, на «Кінотаврі» пройшов конкурс короткометражного кіно. Переможцем став молодий режисер Михайло Местецький за абсурдистський фільм-мок'юментарі «Ноги - атавізм».

Фільм Таїсії Ігуменцевої, що став переможцем молодіжної програми «Сінефондасьон» на Каннському фестивалі, не був відзначений журі.

Головою журі був В.Хотиненко, також у журі цього року увійшли режисери Віра Глаголєва, Ганна Мелікян, Микола Хомерікі, Бакур Бакурадзе, Олександр Котт, Олексій Федорченко. Журі складалося з одних режисерів, що було принциповим нововведенням організаторів фестивалю. !zn

Читайте також:

На Одеському кінофестивалі покажуть фільми-призери Канн і Берлінале

Названі переможці Каннського кінофестивалю

На фестивалі короткометражних фільмів «Харьковская сирень» перемогла польська стрічка


Мультфільм за мотивами української казки «Жив був пес» визнано кращим за 100 років