У Росії оголошено номінантів на звання найкращого фільму року

07 березня 13:38

У Москві було оголошено номінантів кінопремії «Ніка». У головній номінації представлено п'ять фільмів, на більшість призів претендують «Олена» Андрія Звягінцева, «Шапіто-шоу» Сергія Лобана і «Жила-була одна баба» Андрія Смирнова.

 

У Москві були оголошено номінантів на «Ніку», премію Російської академії кінематографічних мистецтв.

У номінації «Найкращий фільм» представлено п'ять стрічок: «Олена» Андрія Звягінцева, «Висоцький. Дякую, що живий» Петра Буслова, «Жила-була одна баба» Андрія Смирнова, «Шапіто-шоу» Сергія Лобана і «Сибір. Мон амур» Слави Росса. Троє з перерахованих постановників (Лобан, Смирнов і Звягінцев) також претендують на «Ніку» у номінації «Найкращий режисер».

У номінації «Найкраща актриса» висунуті Оксана Акіньшина («Висоцький. Дякую, що живий»), Дарина Єкамасова («Жила-була одна баба»), Надія Маркіна («Олена), Ксенія Раппопорт («Два дні»), Оксана Фандера («Вогні притону»). У номінації «Найкращий актор» фігурують лише три претенденти: Максим Суханов («Борис Годунов»), Сергій Гармаш («Дім»), Петро Зайченко («Сибір. Мон амур»).

Почесна премія у номінації «Честь і гідність» буде вручена Олегу Басілашвілі.

Премія «Ніка» була заснована у 1987 році. 25-церемонія вручення нагород Російської академії кінематографічних мистецтв пройде у «Крокус Сіті Холі» 8 квітня. !zn

Читайте також:

Висоцький. Велика різниця

На белградську прем'єру фільму Анджеліни Джолі прийшли 12 осіб

Сталлоне і Шварценеггер після зйомок опинилися в одній палат
і