У прокат виходить найдорожчий незалежний фільм в історії кіно

08 листопада 13:33

На фільм за романом Девіда Мітчелла «Хмарний атлас» незалежні продюсери зібрали 100 млн доларів. Робота над стрічкою зайняла чотири роки. Шість пов'язаних між собою історій знімали окремі режисерські групи.

 

У четвер, 8 листопада, в український прокат виходить фантастична драма «Хмарний атлас» (Cloud Atlas) від творців «Матриці» Енді і Лани Вачовскі і режисера «Парфумера» Тома Тиквера. Вони написали сценарій на основі однойменного роману Девіда Мітчелла, виданого в 2004 році. Інтелектуальний бестселер увійшов у всі списки найкращих творів XXI століття.

«Хмарний атлас» виявився найдорожчим незалежним фільмом в історії кінематографа. Бюджет фільму склав 100 мільйонів доларів. Німецький продюсер Штефан Арндт збирав кошти на зйомку фільму у Німеччині. Після презентації проекту на кількох фестивалях на нього підписалася студія Warner Bros. Потім приєдналися ще кілька інвесторів. Співпродюсером фільму також Олександр Роднянський.

Цікаво те, що Тиквер і Вачовскі знімали фільм паралельно, використовуючи окремі знімальні групи. Зйомки фільму проходили в Німеччині, а також у Британії та Іспанії. Це шість історій, дія яких відбувається у різний час, але вони тісно переплітаються між собою.


Робота над фільмом тривала чотири роки, однак самі зйомки тривали близько трьох місяців. !zn

Читайте також:

The Guardian опублікувала рейтинг найпопулярніших книг року, що минає

На екранізацію «Майстра і Маргарити» в Голлівуді витратять 100 млн доларів

Студія Діснея зніме сьомий епізод «Зоряних воєн»