У Парижі з'явився "футбольний пам'ятник": Зідан б'є головою Матерацці (ФОТО)

26 вересня 18:01

У Парижі перед центром музею сучасного мистецтва Помпіду встановлено ​​п'ятиметрову статую легендарного французького футболіста Зінедіна Зідана, який завдає удару головою в груди італійському захисникові Марко Матерацці.

 

Скульптурна композиція, присвячена інциденту між капітаном збірної Франції з футболу Зінедіном Зіданом і захисником національної команди Італії Марко Матерацці в фіналі ЧС-2006, встановлена ​​в Парижі.

П'ятиметрова статуя перед Національним центром мистецтв і культури імені Жоржа Помпіду показує французького хавбека в той момент, коли він завдає удару головою в груди Матерацці.
На 110-й хвилині того матчу Зідан не зміг стримати емоцій після провокаційної репліки Матерацці, після чого був вилучений з поля, а італійці стали чемпіонами світу, вигравши в серії пенальті.
Тим часом напередодні стало відомо про те, що Муніципалітет англійського міста Манчестер видав клубу "Манчестер Юнайтед" дозвіл на встановлення статуї головного тренера команди Алекса Фергюсона.
Фігура заввишки близько трьох метрів буде стояти неподалік північної трибуни стадіону "Олд Траффорд", яка з недавнього часу носить ім'я Фергюсона. !zn

Читайте також: