У Львові в рамках Форуму видавців стартує перший письменницький телемарафон

30 серпня 10:08

Вже традиційно у середині вересня (з 14 по 18) у Львові відбудеться Форум видавців, який об'єднає як літераторів, так і книговидавців. Однією з новинок форуму у рамках програми заходів стане перший в Україні письменницький телемарафон.

 

Про це, а також про деякі тенденції книговидавництва в Україні, в інтерв'ю ZN.UA розповіла президент форуму Олександра Коваль.

Так, письменницький телемарафон відбудеться увечері 17 вересня, подивитися його можна буде на телеканалі ZIK.

За словами О.Коваль, щороку у програмі заходів (їх цього року близько 400) Львівського форуму книговидавців є щось нове. Так, тема перекладів здалася настільки цікавою, що всі пов'язані з цим заходи оформилися в окремий перекладацький фестиваль Translit.

Що стосується «зірок», то головною з них цього року буде норвезький письменник Ерленд Лу. Окрім нього Марек Краєвський та Ольга Токарчук з Польщі, Марія Матіос, Василь Шкляр, Сергій Жадан. Всіх назвати неможливо, адже авторів буде більше двохсот із 25 країн.

Варто звернути увагу на головну дискусію форуму, що проходить у рамках Року Мілоша в Україні. Це панельна дискусія «Уроки Мілоша для України: Діалог цивілізацій» за участю справжніх «зірок» - Олжаса Сулейменова (Казахстан), Анджея Менцвеля (Польща), Бориса Дубини (Росія) та Мирослава Поповича (України). Захід проводиться за підтримки Міністерства культури і національної спадщини Польщі (MKiDN), а також Польського інституту у Києві та Інституту книги з Кракова.

Дуже важливими повинні стати обговорення законопроекту «Про національний культурний продукт», круглий стіл, присвячений літературним преміям, презентація Швейцарії, яка виступає в цьому році країною-гостем, футбольний матч між письменниками і читачами ... «Видавництво Старого Лева» і «Ангелятко» приготували дуже цікаву програму для дітей.

До 1 вересня програма форуму з'явиться на сайті
www.bookforum.com.ua, і тоді кожен зможе обрати, що йому більше до душі. Сайт повинен оновитися, на ньому буде більше цікавої інформації, вона стане в нагоді тим, кому не вдасться приїхати, і допоможе віртуально присутнім на форумі.