У Лос-Анджелесі роздали «Оскари»

27 лютого 06:18

У Лос-Анджелесі відбулася 84-та церемонія вручення найпрестижнішої американської кінопремії - «Оскар». Чорно-білий німий фільм «Артист» французького режисера Мішеля Хазанавічус названий кращим фільмом 2011 року.

 

Пі час 84-ї церемонії вручення «Оскара» стрічка «Артист» французького режисера Мішеля Хазанавічуса визнана кращим фільмом. Ця перемога стала для фільму п'ятою з 10 номінацій.

Стрічка оповідає про події кінця 1920-х років. Головний герой - популярний актор німого кіно Джордж Валентайн, який не сприймає ідею переходу Голлівуду на зйомки фільмів з «живою» озвучкою.

Всього цього року у даній номінації було представлено дев'ять фільмів:

«Артист», «Бойовий кінь», «Дерево життя», «Моторошно голосно і вкрай близько», «Опівночі у Парижі», «Нащадки», «Прислуга», «Хранитель часу», «Людина, яка змінила все».

У 2011 році статуетку отримав фільм "Король каже!" режисера Тома Хупера.

Жан Дюжарден отримав «Оскара» у номінації Кращий актор за роботу у фільмі «Артист», четверта нагорода фільму з 10 номінацій.

На звання кращого режисера у 2012 році претендували Олександр Пейн («Нащадки»), Вуді Аллен («Північ у Парижі»), Мартін Скорсезе («Хранитель часу»), М.Хазанавічус («Артист»), Терренс Малік («Дерево життя»). У 2011 році премія у цій номінації була присуджена Тому Хуперу за фільм «Король каже!».

Кращою жіночою роллю кіноакадемія визнала роботу Меріл Стріп у фільмі «Залізна леді». Серед сценаристів переможцем «Оскара» став Вуді Аллен з фільмом «Опівночі у Парижі». !zn

Читайте також:

Американські кінокритики оголосили списки головних фільмів року

«Золота пальмова гілка» дісталася фільму Терренса Маліка «Дерево життя»

Американські кінокритики назвали «Меланхолію» кращою стрічкою року